Přeji si pro ženy možnost volby podoby průběhu porodu…

01.12.2012 19:12

Porod je přirozený proces, to není operace. Ano, přichází na svět nový život, nový člen do velké lidské rodiny… Ale právě proto by to měl být pohodový přirozený proces. Vždyť v tu chvíli to mají těžké oba dva, maminka a především ten malý človíček. Všichni jsme si tím prošli)))) tak si vzpomeňte, jaké to bylo… Protáhnout se tím zahnutým „tunelem“ a skoro ani nevidět světlo na konci, jenom takovou malou bílou tečku…. Ten pocit, že to snad ani nedokážu, jak je to úzké, tmavé a těžké….)))

A přeci tím, že čtete tyto řádky, dokazujete, že jste to zvládli. A mnoho dalších před námi i po nás. Ale tak proč si to neudělat snazší, pohodovější, přirozenější, bez stresu a komplikací. Pan doktor přeci můžete být po celou dobu v klidu někde poblíž a celý průběh může zvládnout „porodní bába“.

To je název co? Pro někoho, kdo přivádí na svět nádherné živé tvorečky))) Nenašlo by se něco milejšího?

Co se týká porodnice, prostoru pro přivádění života na svět, co je těžkého na tom, mít dvě místnosti vedle sebe. Jednu zařízenou „jako doma“ a vedle druhou pro případ „co kdyby“, tzn. operační sál. Možná by to opravdu mohly být porodní domy, ale ne jak to doposud známe, tzn. chladné nic neříkající prostředí. Proč neudělat takové buňky, kde by kolem jednoho sálu se sterilním prostředím byli čisté obývací místnosti pro pobyt budoucí rodiny.

Vždyť je to důležitější než pobyt v bance. A podívejte se kolik investujme do prostředí v bance a jak málo si vážíme zrodu dalšího nového života. Zřejmě podle hesla, že to přeci zvládne každá ženská levou zadní a pak může jít zase makat. Opravdu to tak chceme? Ok nechť ten komu se to líbí, to tak má. A ten komu se to nelíbí, to má jinak. O tom to je, to je možnost volby.