Pravidlo sedmé

12.12.2012 20:02

Každá hra má nějaká nepsaná pravidla. Už jste viděli fotbalistu, že by si uprostřed zápasu vytáhl sešítek a studoval, co má dělat?

Já tedy ne. S pravidly se seznámím před tím, než začnu hrát, potom mám zkušební výcvik a následně se hraje už tzv. "naostro". To znamená, že se předpokládá, že už mám pravidla v hlavě, jsem s nimi srozuměna a chci-li hrát, tak je dodržuji.

Je-li tedy například ve fotbale pravidlem hry, že se hraje na dva poločasy a mezi nimi je přestávka, tak to dodržuji. Přestávka slouží k tomu, aby obě mužstva načerpali síly, přehodnotili taktiku, eventuelně něco jiného. Ale už jste někdy viděli, že by se nějaký hráč zvedl, vyběhl na hřiště a střílel gól do prázdné brány? Neviděli že?

A asi byste se smáli až byste se za břicho popadali že? A myslíte, že by takový gól rozhodčí uznal? těžko že? Všichni by to považovali za nesmysl.

 

Tak mi tedy řekněte, proč když se vyhlásí klid zbraní, protože je advent, předvánoční čas. Období klidu a míru Ducha a Duše Člověka. Obě strany mají přestávku na regeneraci, odpočinek, doplnění sil a vyhodnocení hry. A následné zvolení dalšího postupu.

Proč se nějaký "hráč dá-li se mu tak říkat", zvedne a jde pálit... že ne? Tak si proberme první den "přestávky":

https://www.novinky.cz/zahranicni/amerika/287623-rada-bezpecnosti-odsoudila-vypusteni-severokorejske-rakety.html

https://zpravy.idnes.cz/vlada-bude-znovu-resit-platy-soudcu-a-statnich-zastupcu-p2s-/domaci.aspx?c=A121212_134109_domaci_kop

https://zpravy.idnes.cz/vybusnina-na-nadrazi-v-bnnu-dfr-/zahranicni.aspx?c=A121212_143838_zahranicni_hro

Jak to funguje ve fotbale, dostanou žlutou kartu nebo červenou nebo bude anulování zápasu?