Přeji si důstojnost pro seniory....jsou to nejen moji rodiče....

22.11.2012 22:11

Dnes je mi něco málo přes 40 let. Pracuji, pečuji o děti a žiji život, jak nejlépe v tuto chvíli umím. Jednoho dne mi ale také bude 60 a více a budu (zřejmě) dostávat nějakou "dávku" od státu, které po obecné shodě říkáme důchod.

A tak si říkám – chci se dožít tohoto modelu, který dnes vláda předkládá? Opravdu je to model od nás pro nás? Opravdu to tak chceme nebo se spíš jen podřizujeme a přizpůsobujeme ? Nebo to jen vyhovuje určité zájmové skupině, která ovšem NENÍ ze skupiny dnešních seniorů.

 

https://www.novinky.cz/domaci/285500-skarty-prijemci-davek-mit-musi-nemusi-s-nimi-platit-rika-sef-sporitelny.html

 

Vůbec nevidím důvod, proč by mi nějaká soukromá organizace měla říkat, jakým způsobem budu tu *dávku* dostávat. Budu-li v tomto státě vůbec nějakou dostávat.

Přeci není problém, aby běžný občan měl na výběr. Je to základní princip svobody, MÍT NA VÝBĚR!

Vidím jako naprosto regulerní řešení, že SENIORSKOU RENTU pro PRACUJÍCÍ tohoto národa, kteří po své tvůrčí období vytvářeli hodnoty tohoto národa,

je možné dostávat v hotovosti nebo prostřednictvím pošty, nebo složenkou nebo na účet, který již mám u některého peněžního ústavu. Na co proboha další účty a kartu?

 

Leda že by se někomu v tomto státě NÁRAMNĚ líbilo, kdyby 98% procent peněz z důchodového a sociálního systému přeteklo přes jeho účty a už opravdu neví, jak by si to zařídil. Povinná Skarta to umožní.

 

Takový bankovní ústav má potom každý měsíc na svém účtě úctyhodný balík peněz min jeden den, podle toho jak rychle kdo vybírá.

Uvědomuje si to ještě vůbec někdo? Jak se tu virtuálně přesouvají a množí peníze v soukromém sektoru z veřejného vlastnictví?

Opravdu je velmi smutné, že tímto ústavem se stala Česká spořitelna. Je to vrcholné zneužití pojmu Česká, protože jak všichni víme i to je virtuální realita, skutečný vlastník je někde za hranicemi. Není to už jenom v názvu, ale zcela a jednoznačně je to zneužití Českého důchodového a  sociálního systému ve svůj prospěch.

Toto opatření už není pro nás.

 

PS. zdá se, že to funguje....S-karty opravdu nebudou povinné...